Sollicitatiebrief Steve Jobs levert veel meer op dan gedacht

Sollicitatiebrief Steve Jobs levert veel meer op dan gedacht
Kassa!

Afgelopen maand kon je hier lezen dat een originele sollicitatiebrief van Steve Jobs uit 1973 onder de hamer zou gaan. Nog voor hij mede-oprichter van Apple werd moest ook Jobs aan een baan komen via de normale weg.

De veilingmeesters hoopten dat de sollicitatiebrief van de destijds 18-jarige Jobs zo’n 50.000 dollar zou opleveren. Die verwachting werd echter overtroffen en hoe. Een internetondernemer uit Londen, die wenst anoniem te blijven, had veel geld over om de sollicitatiebrief in handen te krijgen.

De ondernemer heeft maar liefst 174.757 dollar betaald voor het document. Bijna vier keer het dubbele als wat de veilingmeesters dachten dat de sollicitatiebrief zou opleveren. Veilinghuis RR Auction heeft ook twee andere items geveild die een link hebben met de Apple-man. Zo leverde een handleiding van een Mac OS X uit 2001 maar liefst 41.806 dollar op en een krant met voorpagina nieuws over de iPhone 3G leverde 26.950 dollar op. De krant was voorzien van de handtekening van Steve Jobs en Tony Fadell. Vrijwel alle items overtroffen de verwachtingen. Zijn iconische Apple-spullen meer geld waard aan het worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *