Solo: A Star Wars Story levert minder geld op dan verwacht

Auteur: , 2 Reacties
Star Wars

Niet élke Star Wars-film scoort geweldig goed.

Solo: A Star Wars Story heeft moeite om mensen naar de bioscoop te krijgen buiten de VS. In het eerste weekend de film te zien is leverde de titel in Noord-Amerika 103 miljoen dollar op. Ter vergelijking: Deadpool 2 is tot nu toe goed voor 219,7 miljoen dollar. Deze film is al twee weken te zien. En Avengers: Infinity War, die al vijf weken draait, is goed voor een box office van 626,4 miljoen dollar. Rogue One: A Star Wars Story had destijds in het eerste weekend een box office van 155 miljoen dollar.

De verwachtingen voor Solo: A Star Wars Story lagen een stuk hoger. Hoewel de Noord-Amerikaanse cijfers niet bepaald dramatisch zijn, valt het internationale bezoek vies tegen. Wereldwijd ligt de box office op 171 miljoen dollar. Men dacht dat de film zeker de 300 miljoen dollar zou gaan passeren.

Solo: A Star Wars Story heeft 250 miljoen dollar gekost om te maken. Het is de eerste Star Wars film in de reeks van vier titels die in de zomer naar de bioscoop komt. De andere drie werden halverwege december uitgebracht. Die titels hadden toen geen competitie, terwijl Solo het nu moet opnemen tegen Deadpool 2. (via Hollywood Reporter)2 reacties

Ik kan niet spreken voor andere mensen die de film ook niet gezien hebben, dus ik spreek maar voor mezelf.
‘The Last Jedi’ heeft me dusdanig teleurgesteld dat ik nu iets heb van: mehh
En de wijze waarop Disney omgaat met kritiek op ‘The Last Jedi’ stemt mij ook niet optimistisch over de toekomst.
Op een gegeven moment hebben de mensen het wel weer gezien … Al die spinoffs en nu het belichten van met name 1 character met zijn posse is iets waar alleen de fans op zitten te wachten, en dat is nou net niet genoeg.
Voor een mega kassucces moet je het hebben van de grote groep bioscoopbezoeker en niet alleen de hardcore fans van een bepaald genre.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).