Sony Alpha 7S met 4K beeldkwaliteit komt eraan

Sony Alpha 7S met 4K beeldkwaliteit komt eraan
Sony komt deze zomer met een full-frame 35mm camera waarmee je in 4K-beeldkwaliteit filmopnames kan maken.

Door de nieuw ontwikkelde full-frame 35 mm Exmor CMOS-beeldsensor is de camera extreem lichtgevoelig. Dit kan hij omdat er minder pixels (12,2 effectieve megapixels) op dezelfde grootte sensor, Full-Frame 35 mm, worden gebruikt. In samenwerking met de door Sony ontwikkelde, BIONZ-X verwerkingsprocessor, is er minder beeldruis en een effectieve lichtgevoeligheidsbereik van ISO 50 – ISO 409.600 (ISO 200 – 409.600 voor films).

Iedere pixel van de 35 mm full-frame sensor wordt uitgelezen wat resulteert in minder ongewenste vervormingen oftewel moiré. De camera filmt dan ook in een professionele 4K-beeldkwaliteit (QFHD: 3840 × 2160). De opnames kunnen direct met een HDMI kabel op een externe harde schijf worden opgeslagen of worden weergegeven op een tv.

Het lijkt er dan ook op dat Sony deze camera op de markt heeft gebracht speciaal voor videografen. Maar dankzij de full-frame sensor en de hoge lichtgevoeligheid van de beeldsensor is hij ook uitermate geschikt voor de fotografen. De camera kan bij weinig licht of juist bij een scherpe zon een groot dynamisch bereik halen. Hierdoor kan je onder alle omstandigheden die mooie en haarscherpe foto maken. We zijn dan ook erg benieuwd hoe deze camera in de praktijk zal gaan werken.

[gv data=”sS3UUi4leDc”][/gv]

Een groot voordeel is het formaat van de camera. In tegenstelling tot de grote andere full-frame DSLR camera’s past deze nieuwe Sony α7s bijna in je handpalm. Toch blijft het mogelijk om alle α-lenzen van Sony op deze camera te plaatsen door middel van een adapter. Er komt ook een full-frame zoomlens (28-135mm, F4) aan die samen met de α7s wordt ontwikkeld. Zoals gezegd wordt de camera in de zomer van 2014 verwacht en is de prijs nog niet bekend.

[lg_folder folder=”Sony/Alpha_7s” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *