Sony CEO houdt het voor gezien

Sony CEO Kaz Hirai houdt het voor gezien
Stoppen op je hoogtepunt.

Onder het bewind van CEO Kaz Hirai heeft Sony mooie dingen laten zien de afgelopen jaren. Veel merken van het techbedrijf zijn door de jaren heen versterkt. Denk aan PlayStation, dat al jaren hard aan de weg timmert. Dit wordt ook gezien als één van de grootste successen van Sony van de afgelopen jaren.

Nu het juist zo goed gaat met Sony ziet Hirai het moment om zijn aftreden als CEO bekend te maken. Vanaf 1 april is Hirai niet langer de CEO van het Japanse bedrijf. Kenichiro Yoshida, momenteel CFO van het concern, zal de taak van CEO overnemen. Kaz Hirai was sinds 2012 CEO van Sony. Hij naam in dat jaar het stokje over van Howard Stringer. Hirai kan terugkijken op een mooie periode. Hij gaat met pensioen op een moment dat het een stuk beter gaat met Sony dan toen hij aantrad als CEO.

De komende maanden zal Hirai plannen voor de komende jaren bespreken met zijn opvolger en de rest van de board en in de tussentijd zal Yoshida worden klaargestoomd voor zijn nieuwe verantwoordelijke functie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *