Sony demonstreert 3D gezichtsscanner

Auteur: , Geen reacties
Sony demonstreert 3D gezichtsscanner

Wij zijn benieuwd!

De smartphones van Sony waren vroeger bijzonder doordat ze water resistent zijn en beschikken over hoge resolutie camera sensors. Helaas beschikt nu (bijna) elke smartphone over deze features dus moet Sony een nieuwe manier vinden om zijn smartphones weer bijzonder te maken.

Het lijkt erop dat dit Sony gelukt is. Dit weekend is namelijk het Mobile World Congress in Shanghai en Sony’s dochtermaatschappij SoftKinetic, dat geavanceerde camera sensoren maakt, gaat een demo geven van een 3D sensor voor je gezicht.

Zo’n dergelijke scanner heeft een heleboel voordelen. Zo zou je de sensor voor een spel kunnen gebruiken of voor augmented reality selfie. Een simpel en praktisch gebruik van deze extra sensor zou 3D gezichtsherkenning zijn voor biometrische verificatie. En dat is ook precies wat gedemonstreerd zal worden in Shangai door SoftKinetic.

De 3D sensor zou draaien op een Sony Xperia smartphone en gezichtsherkenningssoftware gebruiken van een Zwitsers bedrijf genaamd KeyLemon.

Het is overigens niet de 2D gezichtsontgrendeling die we op Android telefoons zien. Het doel van de 3D gezichtsherkenning is dat deze manier veel betrouwbaarder is. Je kunt de scanner niet foppen door een 2D foto van de gebruiker voor de sensor te houden.

Natuurlijk zijn er ook nog veel vragen over de sensor. Zou het kunnen dat je per ongeluk de telefoon ontgrendelt als je er alleen maar naar kijkt? En wat als je juist je selfiecamera bedekt, tenzij je hem actief gebruikt? Er zijn in ieder geval nog een hoop vragen, die waarschijnlijk beantwoordt zullen worden tijdens de demo. (Via Techcrunch)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).