Sony doet een boekje open over de PlayStation 5

PS4
Wie met smart wacht op de opvolger van de huidige PlayStation 4 moet nog even geduld hebben.

In 2013 bracht Sony de PlayStation 4 op de markt en in 2016 de verbeterde PlayStation 4 Pro. Laatstgenoemde model wordt gezien als het ‘uitzwaai’-model van Sony en dus kijkt men al vooruit naar de opvolger van de PS4.

Zover is het echter nog niet. Sony topman Tsuyoshi Kodera heeft in een interview met The Wall Street Journal aangegeven dat de opvolger op z’n vroegst in 2021 zal worden gepresenteerd. Dit heeft met een aantal dingen te maken. Zo brengt Sony doorgaans niet in een kort stadium consoles achter elkaar uit. Tussen de PS3 en PS4 zat bijvoorbeeld zeven jaar. Daarnaast is de tijd nu nog niet rijp om op korte termijn met een PS5 te komen. De technologie moet sterk vernieuwend zijn en dat is niet aan de orde.

Eén van dingen waar Sony hard aan moet werken is bijvoorbeeld PlayStation VR. De techniek is nu nog karig te noemen en de kwaliteit is niet heel overdonderend. Van de Japanse techgigant zijn we gewend dat kwaliteit bovenaan staat en dus kunnen we tegen 2021 een mooie nieuwe console verwachten mét hopelijk een nieuwe generatie PlayStation VR die wel echt de moeite waard gaat zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *