Sony eert Ayrton Senna in Gran Turismo 6

Auteur: , 2 Reacties

Je kunt straks zelf een deel van de carrière van drievoudig F1-kampioen Ayrton Senna doorlopen.

Twintig jaar nadat de Braziliaanse topcoureur het leven liet tijdens de Grand Prix van San Marino – een dag na het overlijden van Roland Ratzenberger – is de herinnering aan Senna nog springlevend. Sony Computer Entertainment heeft besloten met GT6 eveneens aandacht aan de coureur te schenken, en zal halverwege mei een Senna-update doorvoeren waarmee een deel van zijn carrière te doorlopen is. Welke auto’s en circuits er precies voor worden gebruikt is nog niet bekend, maar dat de iconische Lotus 97T erbij is staat al vast.

GT6 heeft ook een site in het leven geroepen waar fans via slideshows en video’s het leven van Senna kunnen volgen. Daarnaast wordt er aandacht gevraagd voor Instituto Ayrton Senna, een instituut dat een half jaar na zijn door door de zus van Senna is opgericht en Braziliaanse kinderen een beter toekomstperspectief wil bieden. Sinds 2013 werken ze samen met Gran Turismo, samen hebben ze ook de film Ayrton’s Wish gemaakt, die je hieronder kunt bekijken.2 reacties

Heel vet! hulde
Leuk, maar via F1 2013 heb ik al met een Lotus 98T in het classic content kunnen rijden…En volgens mij reed Senna ook met de 98T (1986).

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).