Sony en Panasonic ambitieus met 8k-televisie

8k panasonic sony 2020
In 2020 willen ze namelijk een 8k Ultra HD-televisies op de markt gaan brengen, maar hoeveel de consument daaraan heeft?

De twee producenten willen de televisies uitbrengen zodat consumenten de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo in 8k-resolutie kunnen bekijken. Dit doen ze in samenwerking met Japanse publieke omroep NHK, die de hele Olympische Spelen van 2020 in 8k-resolutie wil gaan uitzenden. De Japanse publieke omroep heeft hier afgelopen Olympische Spelen al mee geëxperimenteerd. Maarja, als er verder nog nergens in 8k-resolutie wordt uitgezonden, heb je niet veel aan je televisie daarna. Helemaal als je bedenkt dat je waarschijnlijk een fortuin moet gaan neerleggen voor de televisies.

Over een eventuele prijs van de 8k-televisies van Sony en Panasonic is nog niks bekend. Maar Sony en Panasonic zijn echter niet de eerste die een 8k-televisie op de markt willen brengen. Eerder dit jaar bracht Sharp al de eerste 8k-televisie uit. Ook LG is van plan op dit jaar al hun eerste 8k-televisie te gaan verkopen. Voor beide televisies kan je echter wel zo’n 100.000 euro aftikken. Benieuwd wat Sony en Panasonic ervan gaan maken.

Eén reactie

  1. 100.000 voor een 8k tv. Snel even kijken onder de kussens van de zetel, daar heb ik wel nog wat liggen.

    Hoeveel k heeft een gewone tv eigenlijk? Zo’n gewoon goedkoop model van de mediamarkt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *