Sony gaat een tv-serie maken voor Playstations

Sony gaat een tv-serie maken voor Playstations
Het moge duidelijk zijn, Sony wil dat de Playstation 4 meer wordt dan alleen een fijn game-apparaat. Het moet een mediamachine worden. Iets dat verstrekt wordt door de aankomende serie Powers die speciaal voor het PlayStation Network (PSN) wordt gemaakt.

Sony Pictures TV, maker van onder meer Breaking Bad en Hannibal, laat in de Wall Street Journal weten dat ze gaan beginnen met het aanbieden van series via Playstations. Playstation-apparaten worden daarmee een concurrent voor Netflix, de streaming dienst die grappig genoeg massaal via Playstations wordt bekeken.

De eerste tv-serie voor PSN heet Powers en is gebaseerd op het gelijknamige stripboek over een detective die misdaden van criminelen met superkrachten ontrafelt. De uitzendingen duren een uur en worden straks via streaming in de VS aangeboden – waar Sony ruwweg 30 miljoen aansluitingen op het PlayStation Network heeft. Of Sony de serie ook hier gaat aanbieden is nog niet bekend.

Microsoft heeft overigens soortgelijke plannen voor de Xbox One. Die zijn momenteel met Steven Spielberg een TV-serie aan het maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *