Sony geeft automatisch geld terug na PS Plus blunder

Sony geeft afnemers van een PS Plus abonnement hun geld terug als ze de gratis game recentelijk hebben gekocht. Blunder!

Maandelijks geeft Sony eigenaren van een PS Plus abonnement gratis games, maar in de eerste maand van 2021 ging het mis. De spellen voor PS4-gebruikers waren tof, maar voor PlayStation 5 was het een beetje karig. Alleen ‘shaRkPG’ Maneater kwam gratis naar ieders bibliotheek. Naast het feit dat de game slechts ‘meh’ is, blijkt dat er een nog veel grotere blunder aan vooraf is gegaan.

Sony geeft PS Plus geld terug

Sony trapte het jaar af met een flinke blunder voor PS Plus eigenaren en moest daarom geld terug geven. Mensen met het abonnement en een PlayStation 5 kregen namelijk één gratis game, Maneater. Hoewel gratis eigenlijk altijd leuk is, was de deal een beetje karig. Het spel ligt namelijk pas sinds 20 november 2020 in de winkel voor PS5!

Voor alle gamers die Maneater dus rond de release hebben aangeschaft, is het behoorlijk zuur dat de game nu al gratis beschikbaar is. Gelukkig ziet Sony zelf het probleem ook in en volgens een Reddit-gebruiker krijgt iedereen die de game kocht daarom zijn geld terug. Hij rapporteert de volgende boodschap van Sony:

Als afnemer van een PlayStation Plus abonnement storten we het aankoopbedrag van dit product terug naar je PlayStation Store wallet omdat dit een PlayStation Plus maandelijkse gratis game is. Dit verandert niets aan de mogelijkheid om de game te blijven spelen en we hebben de game niet uit je bibliotheek verwijderd.

Het is behoorlijk dom van Sony om, nog geen anderhalve maand na release, een game al gratis aan alle PS Plus eigenaren te geven. Wel moet gezegd worden dat het sympathiek van ze is dat men automatisch geld terug krijgt voor de aankoop van Maneater.

Toch wringt de hele situatie een beetje en onthult het de vreemde constructie van het abonnement. Want waarom krijgen PS Plus eigenaren die Shadow of the Tomb Raider vorige maand kochten hun geld niet terug? Okay, Maneater is pas net uit, maar toch zouden Sony en Microsoft retrospectief gamers moeten compenseren als ze een toekomstige gratis game tenminste een maand daarvoor hebben aangeschaft, toch?

Nog geen reacties

  1. Maak die “gratis games” optioneel en je betaald nog maar $30,- per jaar…

    Het gebeurd maar zelden dat ik een Ps+ game zie waarvoor ik plus zou halen…
    Voor die enkele game kan ik het net zo goed gewoon kopen… Online speel ik niet veel. (Heb momenteel ook geen ps3/4/ of 5) Maar om even 60,- voor online mogelijkheden uit te geven, maar niet de “gratis games” claimen is ook shit.

    • Heel simpel, die games kosten Sony helemaal niks of extreem weinig. Dat is ook de reden dat je zelden games ziet die je hart sneller doen kloppen.
      Door het abo te halveren lopen ze sowieso de helft aan inkomsten mis en ze moeten dan maar zien of klanten überhaupt games kopen .
      Niks is zo belangrijk als vaste inkomsten.
      We zien abo’s ook steeds vaker terug komen in apps, steeds meer streaming diensten, gaming diensten, cloud opslag en ga zo maar door.
      Kortom, wishfull thinking en het zal eerder duurder worden dan zakken.

      Btw jaarlijks met aanbiedingen kopen scheelt sowieso 25% !

    • Inderdaad gewoon een verkooptrucje, het kost Sony nauwelijks iets om die games gratis te geven. Maar zo rationaliseren ze dat je überhaupt extra moet betalen voor iets dat wat mij betreft hartstikke gratis zou moeten zijn. Online gaming is geen ‘extra’ meer, het is een van de hoekstenen van modern gamen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *