Sony geeft gebruikers speciale Android Oreo update

Sony Android Oreo update
De fabrikant geeft geheel eigen features mee in de nieuwe update.

Nog niet zo lang geleden lanceerde Google haar nieuwste Android-software genaamd Oreo. Zoals gewoonlijk krijgen lang niet alle smartphones deze nieuwe variant van het besturingssysteem binnen. Zelfs al heb je een vlaggenschip in huis van de grote fabrikanten, dan is de kans groot dat je een paar maanden na de officiële release moet wachten op de update.

Sony trekt zich daar echter niets van aan. Net als vorig jaar is het in 2017 razendsnel met de uitrol van Android’s nieuwe software. Vanaf vandaag kunnen Sony Xperia XZ Premium-gebruikers een Android Oreo-update tegemoet zien in de aankomende weken. Dit maakt Sony de eerste smartphonefabrikant na Google die Android Oreo uitrolt op haar smartphones.

De update brengt onder andere een picture-in-picture-modus mee, een verbetering ten opzichte van het accuverbruik tijdens standby-tijd en een verbetering in geluidskwaliteit. Daar blijft het echter niet bij, want na de Sony Android Oreo update hebben gebruikers ook de 3D Creator en glimlach-ondersteuning voor de ‘Predictive Capture’-feature.

Dankzij de 3D Creator scan je hoofden en objecten gemakkelijk in met je smartphone. Deze is vervolgens te delen via social media, te gebruiken als avatar en te printen met een 3D-printer. Wanneer de Xperia XZ, Xperia XA1 en andere Sony-smartphones de Android Oreo update krijgen, is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *