Sony hacken? Een jaar de cel in!

Sony Pictures hack
Dat is dus de “beloning” die je krijgt voor het aantonen van een zwakke beveiliging bij Sony. Cody Kretsinger, die verbonden is aan de hackersgroep LulzSec, mag een jaar brommen en zeepjes rapen omdat hij de systemen van Sony wist te kraken.

In 2011 werd de beveiliging van Sony ongevraagd uitgebreid op de proef gesteld door diverse hackers en andere slimme computerwizards. Gevolg was dat onder andere PlayStation Network, Sony Online Entertainment en Sony Pictures Entertainment werden gekraakt. Uiteindelijk is er voor zover bekend geen gevoelige informatie gelekt en mag Sony dus blij zijn dat ze op hun zwakke punten zijn gewezen.

Volgens Sony bedroeg de schade die Cody heeft aangericht 600.000 dollar en daarvoor mag hij dus een jaar de cel in. Daarnaast krijgt hij nog huisarrest en mag hij 1.000 uur schoffelen. (via: reuters.com)

Nog geen reacties

  1. Wanneer ik zou zien dat iemand bij mij thuis inbreekt om te bewijzen dat de sloten op mijn deur best wat zwaarder zouden mogen zijn, dan krijgt ‘ie ondanks dat hij mij een “goede dienst” bewijst toch een knuppel in zijn nek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *