Sony-hackers dreigen met aanslag: filmpremière afgelast

The-Interview-Dreigement
De inmiddels wereldberoemde hack van Sony Pictures heeft zojuist een grimmige wending genomen. De hackers dreigen met aanslagen op mensen die de film The Interview gaan bezoeken.

Verschillende bioscoopketens in Amerika hebben inmiddels besloten om The Interview niet te laten tonen. Ook de première in New York is nu afgelast. Sony gaf zelf al aan het begrijpelijk te vinden als bioscopen besluiten om de film niet te laten zien. Hoofdrolspelers James Franco en Seth Rogan zouden verschillende media-verschijningen hebben afgezegd.

Zuid-Korea op de hak
In The Interview nemen acteurs James Franco en Seth Rogan Noord-Korea op de hak, waarin ze zich voordoen als journalisten die uit opdracht van de CIA Kim Jong-Un moeten vermoorden. Onlangs werden de servers van Sony Pictures gehackt door een hackersgroep (met alle gevolgen van dien), die zich deze film blijkbaar erg aantrekt. Zij lieten via een bericht weten dat mensen die naar deze film gaan, er spijt van zullen krijgen.

“Mensen die plezier zoeken in terrorisme zullen het bezuren. De wereld zal gevuld zijn met angst, herinner 11 september 2001. Wij stellen voor dat je uit de buurt blijft van de plekken waar de film alsnog getoond wordt. Wat er de komende dagen zal gebeuren is te danken aan de hebzucht van Sony Pictures Entertainment.”

Amerikaanse veiligheidsdiensten stellen dat er tot nu toe geen reden is om dit dreigement geloofwaardig te noemen, maar dat weerhoudt de bioscopen er blijkbaar niet van om de filmvertoning te annuleren.

Nog geen reacties

  1. Wat een zielige vertoning van de mening van de hackers, mocht er een aanslag komen, dan zijn de hackers de enige, die verantwoordelijk gehouden dienen te worden, voor de ellende.
    Je kunt het met dingen oneens zijn, maar daarbij hoef je geen wet te overtreden, om je standpunten uit te dragen.
    Ik hoop dan ookm dat de hackers gepakt worden en niet alleen veroordeeld worden voor de hack, maar nu ook voor dit soort dreigementen.
    Mij maken ze niet bang, ben nu wel benieuwd naar die film geworden! Het is tenslotte fictie, die door de hackers als echt en als facts gezien worden, erg dom van de hackers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *