Sony komt met 3D-superbril voor chirurgen

Sony komt met 3D-superbril voor chirurgen
Livestreampjes meepakken, likes op Facebook checken en door je Twitter-feed scrollen. Chirurgen met Sony’s ‘head-mount image processing unit’ zijn binnenkort volledig connected.

Of wacht, dat overdrijven we. Sony komt wél met een bruut gestyled head-mounted-display voor chirurgen om tijdens operaties een beter beeld te krijgen. Letterlijk. Het apparaat geeft beelden van endoscopen door op twee 720p 0,7 inch OLED-schermen. Niet alleen in 2D, maar ook in 3D. Dat laatste zou chirurgen kunnen helpen met precisiewerk.

De vorm van de 490 gram wegende Google Glass-concurrent bril maakt het makkelijk om onderdoor te kijken. Daarnaast heeft de HMM-3000MT een beeld-inbeeld-optie om bijvoorbeeld een overzichtsshot bij te houden. Al met al moet dit er volgens Sony voor zorgen dat chirurgen tijdens het snijden minder vaak naar een externe monitor hoeven te draaien. Opereren 2.0.

Sony HMM-3000MT

Sony zegt de operatiebril voor omgerekend 7500 euro in de markt te zetten. Over levering buiten thuisland Japan is nog niets bekend.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *