Sony komt met gouden Walkman van 3.300 euro

Sony
Zouden mensen over straat durven met deze peperdure muziekspeler?

Op de IFA in Berlijn komt Sony met een bijzondere Walkman. De NW-WM1Z is van koper en heeft een gouden finish gekregen. Het apparaat moet 3.300 euro gaan kosten. Het is mogelijk om via je traditionele oordopjes muziek te luisteren, maar de Walkman biedt ook ondersteuning voor Bluetooth-apparaten. Het apparaat heeft een touchscreen en beschikt over enkele fysieke knoppen.

Is meer dan 3.000 euro voor een Walkman iets teveel van het goede dan kun je ook terecht bij de NW-WM1A. Dit is de goedkopere variant van het model. Je mist de gouden look, maar de Walkman is wel stevig dankzij een aluminium behuizing. Met een prijskaartje van 1.200 euro is de 1A echter alles behalve goedkoop. Beide apparaten zijn vanaf oktober te koop.

[lg_folder folder=”Sony/NW_WM1Z/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

4 reacties

 1. Dit is niet de enige muziekspeler met zo’n belachelijke prijskaart. Wat er zo bijzonder aan is?
  De behuizing is van Oxygen Free Copper (OFC) gemaakt en heeft een gouden coating. Heeft dat voordelen? Voor zover ik weet niet. Hij wordt alleen zwaarder.
  De interne kabels zijn allemaal OFC (zou zorgen voor schoner signaal).
  Hij heeft 256GB opslag (uitbreidbaar met micro-SD). Niet zo heel bijzonder.
  De DAC (Digital to Analogue Converter) maken ze zelf en zou een heel schoon signaal moeten geven. Het kan ook DSD signalen verwerken (formaat bij Super Audio CD) en dat komt weinig voor.
  Alle electronica is zorgvuldig geselecteerd voor dit model.
  Heeft gebalanceerde output voor koptelefoons die een gebalanceerde kabel hebben. (dit zou alle ruis van elektromagnetische velden rondom de kabel verwijderen).
  Ze claimen met software de verloren data in de muziek weer aan te vullen om dichter bij het origineel geluid te komen.
  Accu gaat 30 uur mee.

  Kortom: er is veel aandacht besteed aan alle details. Klinkt het ook zoveel beter en loopt de software ook zo soepel? Geen idee. Ik heb er het geld niet voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *