Sony komt PlayStation-bezitters tegemoet na hack

Sony komt PlayStation-bezitters tegemoet na hack
Goed nieuws voor PlayStation-bezitters. Sony komt namelijk met een een leuke deal om de pijn van de kerst-storing te verzachten.

Gebruikers die hun gloednieuwe PlayStation uit wilden proberen tijdens de feestdagen, kwamen bedrogen uit. Door een DDoS-aanval was het niet mogelijk om verbinding te maken met het netwerk. Hackersgroep Lizard Squad liet op Twitter weten dat zij achter de aanval zouden zitten. Inmiddels zijn deze tweets verwijderd, maar het netwerk lag er een paar dagen volledig uit.

Sony komt zijn klanten nu tegemoet en bedankt ze voor hun geduld in een blogpost. Gebruikers die op 25 december in het bezit waren van een actief lidmaatschap of gebruik maakten van een gratis proefperiode, krijgen een verlenging van vijf dagen. Dit wordt automatisch bij elk account geactiveerd. Daarnaast krijgen alle klanten een kortingsbon van tien procent, die later dit jaar gebruikt kan worden bij de aanschaf van games of films.

Nog geen reacties

 1. Wacht eens even… Dus alle ps3 gebruikers (zonder lidmaatschap) die ook zijn getroffen hebben gewoon pech???

  Niet dat ik wat wil of verwacht ofzo maar dit is nogal… oneerlijk.

  • @towi1989: Er staat niks geschreven of het over de playstation 3 of 4 gaat. Dus misschien krijgen playstation 3 bezitters dit ook wel.

   Er is overigens wel een groot verschil tussen playstation 3 en 4, bij de 4 betaal je namelijk om online te kunnen. Waar dit bij de playstation 3 gewoon gratis is. Dat de gebruikers van een playstation 4 daarvoor gecompenseerd worden lijkt me eigenlijk niet meer dan redelijk.

    • @towi1989: Oke, maar het is anders gratis dus kan je toch moeilijk een compensatie verwachten voor iets waar je in se niet voor moet betalen? Bij PS4 gebruikers is het een ander verhaal gezien ze zogezegd 5 dagen kwijt zijn waar ze voor betaald hebben, die verloren dagen geeft Sony dus nu terug.

    • @towi1989: Dat maakt toch niet uit? Bijna niemand kon online, het grote verschil is dat je bij de ps3 gewoon online kan. Wil je online met de ps4 MOET je ps+ aanschaffen, je betaald hier dan ook bijvoorbeeld voor een HEEL jaar. Dus als je dan niet online kan betaal je voor dagen waar jij niks aan hebt, dit moet gecompenseerd worden. Dit is dus niet het geval bij ps3. Neemt niet weg dat het vervelend was dat je niet online kon. Vandaar dat je misschien wel de kortingscoupon krijgt(vind ik wel een beetje matig, ze hadden beter een game cadeau kunnen doen). Los hiervan koop gewoon een ps4 en wees blij dat Sony nog zo lang blijft supporten voor de ps3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *