Sony lanceert ’taaiste en snelste SD-kaart ter wereld’

Taai en fraai!
Sony noemt het kaartje ontzettend toepasselijk Tough.

Sony dropt een nieuwe SD-kaart dat naar eigen zeggen ’s werelds taaiste opslagkaartje ooit is. Het SD-kaartje is dan ook zeer toepasselijk de Sony Tough genoemd; letterlijk taai. Ook lekte er recentelijk een smartphone van Sony die erg taai was. Nee wacht, hij was juist saai. Maar zonder flauwekul, het kaartje kan extreem veel geweld voortduren.

De nieuwe Tough-reeks zou ongeëvenaard taai zijn. Niet alleen kun je het kaartje van 5 meter hoog laten vallen zonder enige schade aan je data, maar mocht je eens een keer tot 5 meter diep gaan duiken, dan moet je genoeg zuurstof meenemen voor 3 volle dagen; het SD-kaartje zou dan nog zonder problemen al je (onderwater)foto’s bevatten.

Het kaartje met IP68 rating kan dus tegen extreme omstandigheden, van bruut geweld tot water en van stofdeeltjes tot röntgenstraling. Mocht het opslagkaartje dan toch stuk gaan en jij hebt het overleefd, dan kun je in elk geval met zekerheid zeggen dat jij ’s werelds taaiste fotograaf bent.

Okay, taai dat geloven we nu wel, maar hoe is de performance dan? Volgens de informatiepagina van Sony zelf is de Tough tevens ’s werelds snelste SD-kaartje. Hij zou bijna twee keer sneller zijn dan de meeste andere SD-kaartjes. De nieuwe technologie zou namelijk tot 300 MB/s schrijf- en leessnelheid ondersteunen.

Mocht dit allemaal waar zijn, dan heeft Sony inderdaad keihard goud in handen. Dat mag ook wel, want het kaartje (dat in oktober uit komt in Europa) gaat waarschijnlijk voor een stevige prijs over de toonbank.

Exacte Europese prijzen zijn nog niet bekend, maar in de Verenigde Staten kosten de uitvoeringen met 32GB, 64GB en 128GB respectievelijk $72.99, $131.99 en $275.99 dollar. Je zou ook kunnen kiezen voor de minder interessant getitelde Samsung Endurance Pro-kaarten. Die zijn een stuk goedkoper maar zullen ook sneller stuk gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *