Sony lanceert Xperia Z5 met Ultra-HD-scherm

Sony Experia Z Ultra
Het is de allereerste smartphone die beschikt over zo’n display. Trekt het jou over de streep?

Met techbeurs IFA op komst wordt er alvast een tipje van de sluier opgelicht: maar liefst drie nieuwe telefoons zouden er volgende week worden gepresenteerd. Die informatie is echter niet afkomstig van Sony zelf, maar van een onofficiële Facebook-pagina die luistert naar de naam Sony Georgia. Inmiddels wordt door meerdere ingewijden gemeld dat zij over soortgelijke informatie beschikken.

Drie versies van de Xperia Z5, zouden er op de planning staan: een premium-variant met 4k-display, een versie van 5,2 inch met full hd en een compact-versie die 4,6 inch meet en beschikt over een 720p-scherm. Alledrie de modellen zijn volgens het gerucht voorzien van een vingerafdrukscanner en camera met 23 megapixels.

Van de drie is de premium uiteraard het meest interessant: een smartphone met ultra-hd is nog nooit vertoond. Met een resolutie van 3840 bij 2160 pixels heeft hij vier keer zo veel beeldpunten als een full hd-scherm. Zelfs Virtual Reality-beelden in hoge kwaliteit zouden op de telefoon mogelijk zijn, volgens de Facebook-pagina.

Een ultra hd-scherm voor je smartphone: overbodige luxe, of genoeg reden hem op de eerste dag te kopen? We horen het graag in de comments.

7 reacties

  1. Ik zeg overbodige luxe, maar ik ben dan ook geen high-end smartphone gebruiker. Ik heb namelijk geen handtasje bij me om zo’n ding in te vervoeren. Ik hecht waarde aan een klein formaat. Dus als opvolger van m’n Moto G4G 2014 ben ik wel benieuwd naar de nieuwe Z5 Compact… Evenals de iPhone 6C…

  2. Zwaar overkill, full-hd is groot zat. Jammer dat ze voor de compact 720p aanhouden, al is dat ook geen straf. Maar de vooruitgang op een voor deze tijd klein formaat smartphone blijft daarmee wel beperkt.

  3. Na toch redelijk teleurgesteld te zijn door de Z en nu de Z3 denk ik dat ik even oversla. Glas dat dor hitte gegenereerd door het toestel zelf spontaan breekt daar heb ik nu wel genoeg van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *