Sony lanceert Netflix-concurrent

Playstation Vue
Afgelopen maart werd in een drietal Amerikaanse steden (te weten: New York, Chicago, Philadelphia) Playstation Vue gelanceerd, de nieuwe streamingdienst van Sony en op termijn mogelijk een serieuze concurrent voor marktleider Netflix.

Sindsdien bleef het tamelijk stil rond Vue, maar daar komt nu verandering in. In maart zei Sony al een speciale Vue iPad-app te gaan uitbrengen, en het bedrijf heeft nu de daad bij het woord gevoegd. De Vue app is sinds vandaag te downloaden.

Veel wijzer word je er nog niet van: hij heeft dezelfde mogelijkheden als de console-versie, en wie zich voor Vue wil registreren heeft nog steeds een PS4-console nodig, zodat de app vooralsnog weinig meer is dan een veredelde afstandsbediening. Het uitrollen van de dienst naar de rest van de V.S. laat ook nog op zich wachten.

De lancering van de app zo vlak voor computerbeurs E3 doet echter vermoeden dat Sony bij die gelegenheid wel eens zijn plannen zou kunnen ontvouwen. Of het aanbieden van Vue in Europa daar ook onderdeel van uitmaakt is niet bekend. Wij moeten het voorlopig dus nog wel even met Netflix doen – en dan ook nog met het beperkte Nederlandse aanbod.

Nog geen reacties

  1. Eigenlijk zie ik hier nooit toekomst in.
    Spotify is de baas in de muziekstreaming, napster e.d. proberen het ook maar in mijn ogen komt er niks van? Wellicht dat Apple music er wat mee kan, maar ik betwijfel het. Spotify is vertrouwd als marktleider, dus je moet met iets goeds komen om over te stappen. Netflix precies zo, nu krijgen we Vue? Ik ben blij met Netflix, dus ook hier moeten ze met iets verdomd goeds komen om mij te laten over stappen.

    Mooie wereld, die concurrentie.

  2. Zolang het exclusief voor de Playstation blijft, zal het toch nooit groter worden dan een dienst die niet merkgebonden is?
    Overigens ben ik een zeer tevreden Netflix gebruiker (via mijn Playstation, dat dan weer wel), dus ze moeten wel met heel goede argumenten komen om me over te laten stappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *