Sony loog keihard over grafische mogelijkheden PS3 (video)

Sony loog over PS3
Het Nederlandse Guerilla Games had hier onbedoeld een groot aandeel in.

In 2006 kwam Sony eindelijk op de proppen met de PlayStation 3. Desalniettemin was er geen gebrek aan aandacht in de maanden voor de release van de console. Zo ook op de verschillende gamebeurzen, waar ook de grafische kracht van het apparaat in trailers van te verschijnen spellen vrij indrukwekkend was.

Zo ook de trailer van Killzone 2 kwam voorbij. Het Nederlandse Guerilla Games vertelt echter in een nieuwe Horizon Zero Dawn documentaire dat de reveal trailer van de game een grote fake was. Angie Smets vertelt in de docu dat de clip een interne visievideo was over hoe first-person games eruit zouden kunnen zien op de nieuwe consolegeneratie.

[gv data=”b-4HNmuEAKg”][/gv]

Een paar maanden later presenteerde Sony topman Ken Kutaragi op de E3 in 2005 echter doodleuk diezelfde video als een daadwerkelijke PlayStation 3 game. Na bekomen te zijn van de schrik, hadden ze bij Guerilla Games de hoop dat mensen niet geloofden dat de PS3 grafisch zo goed kon zijn.

Na een korte blik op het internet werd echter het tegendeel bewezen. In 2008 verdedigde Guerilla de video nog op het PlayStation-forum, waarin het vermeldde dat de beelden niet nep waren en ontwikkeld met de PS3 rendering in gedachte. Nu gaat het bedrijf na dik 10 jaar eindelijk met de billen bloot.

Voor meer informatie over het Killzone 2 debacle en Horizon bekijk je onderstaande documentaire.

[gv data=”h9tLcD1r-6w”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *