Sony onthult flinterdunne Xperia Z4 tablet

Xperia-Z4
En kondigt ook nog eens de Xperia M4 Aqua smartphone aan.

Xperia Z4 tablet
Xperia-Z4
De Xperia Z4 is de dunste en lichtste 10-inch tablet ter wereld, zo liet het bedrijf weten tijdens de onthulling op het Mobile World Congress in Barcelona. Het 10-inch scherm heeft een resolutie van 2560×1440 pixels en de tablet weegt slechts 393 gram. Er is 32GB aan ingebouwde opslagcapaciteit, en de Snapdragon 810-processor moet voor de nodige rekenkracht zorgen.

Met een 6000mAh accu moet je een flinke tijd plezier hebben van de Xperia Z4, zonder dat je hem op hoeft te laden. Volgens Sony kun je er met gemak 17 uur video op afspelen. Op cameragebied is de Z4 grotendeels gelijk aan de Xperia Z2. Zo is de camera op de achterkant nog steeds 8 megapixels, terwijl de selfiecamera wel een upgrade heeft gekregen naar 5,1 megapixels.

De Xperia Z4 wordt standaard geleverd met een toetsenbord waarin je de tablet weg kunt zetten. Een prijs voor de Z4 inclusief toetsenbord is nog niet bekend gemaakt. De Xperia Z4 tablet ligt in juni in de Nederlandse winkels.

Xperia M4 Aqua smartphone
Xperia-M4
Naast de tablet is er ook een nieuwe smartphone in de Xperia-lijn van Sony gepresenteerd. Het toestel heeft een 5-inch scherm met een resolutie van 1280x720p. Zoals de naam al doet vermoeden is hij waterdicht, en is de telefoon uitgerust met een 13 megapixelcamera en een 5 megapixel selfiecamera.

In de plastic waterdichte behuizing is een octacore Snapdragon 615-processor aanwezig, inclusief 2GB aan werkgeheugen. De batterij heeft een capaciteit van 2400 mAh. Naast de Sony-versie van Android 5.0 Lollipop ondersteunt de Xperia M4 Aqua 4G-netwerken.

Ook de M4 Aqua moet in het voorjaar in Nederland verschijnen, voor een schappelijke prijs van 299 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *