Sony onthult gewoon even 3 nieuwe Xperia’s

De Xperia XZ1, XZ1 Compact en Noise Cancelling Headphones bij elkaar
Sony voegt toe aan zowel de mid-range als high-end smartphone-families.

De IFA is weer volop aan de gang en dat is niets minder dan goed nieuws voor ons, tech-nerds. Sony klapt in als een meteoor als ze tijdens de grootste techbeurs van Europa (altijd gevestigd in Berlijn) drie nieuwe smartphone’s aankondigen. Hieronder de belangrijkste info en specs over de drie nieuwe Xperia-modellen.

Xperia XA1 Plus
Sony breidt haar mid-range familie uit met een opgevoerde versie van de XA1. De opvallend smalle smartphone-lijn krijgt een Plus-editie met onder andere een 23MP camera (en sensor) een toevoeging voor de foto-fanatici. Het 5,5″ toestel is uitgerust met een vingerafdrukscanner in de home-knop en bevat een stevige 3430mAh batterij. De Japans-Zweedse producent prijst hierbij de octa-core processor en de ingebouwde Stamina Mode die de batterijduur van het toestel stevig moeten opkrikken.

De drie beschikbare kleuren van de XA1 Plus

De Xperia XA1 Plus zal voor € 349,- verkrijgbaar zijn in drie kleuren: Gold, Blue en Black. In het najaar moet het mid-range toestel uitkomen.

Xperia XZ1
Maar ook voor de high-end liefhebbers is er een nieuwe Xperia op komst. De Xperia XZ1 zal het vlaggenschip van Sony’s smartphone-tak worden. Met een Snapdragon 835 bevat de XZ1 een razendsnelle processor die wel eventjes in het zonnetje gezet mag worden. Mijn nieuwe OnePlus 5 heeft namelijk dezelfde processor, met vlekkeloos resultaat.

Daarnaast zet Sony met de Xperia XZ1 wederom in op amateurfotografen. Zo zal het toestel beschikken over de zogenoemde Motion Eye-functie; Een slow motion-functie waarmee de camera 960 beelden per seconde opneemt. Ik ben benieuwd hoe goed deze slow-mo-technologie werkt, al lijkt je interne opslag wel een bottleneck te worden (64GB uitbreidbaar).

Ook bevat de XZ1 een nieuwe technologie die de naam 3D Creator draagt. Deze primeur laat je personen en objecten vastleggen in 3D om ze vervolgens in dat format naar een 3D-printer te sturen. Een hele toffe technologie of een nutteloze gimmick? We gaan het zien.

De Xperia XZ1 bevat naast de Snapdragon 835 nog 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. De Xperia XZ1 is vanaf eind september verkrijgbaar voor € 699,- (pre-order) en zal draaien op het reeds onthulde Android Oreo.

Xperia XZ1 Compact

Maar wat nou als je alleen strakke spijkerbroeken draagt of hele kleine handen hebt? Dan is er altijd nog de XZ1 Compact. Het toestel is wat betreft snufjes, features en specs nagenoeg identiek aan de gewone XZ1, al heeft de Compact-uitvoering een 4,6” HD-display in plaats van het 5,2″ Full HD HDR-display.

Op de voorgrond de kleuren van de Compact-uitvoering

De Xperia XZ1 Compact zal voor € 599,- verkrijgbaar zijn in de kleuren Black, White Silver, Twilight Pink en Horizon Blue. Oh, en tot en met 24 september krijg je bij bestelling van een XZ1 (Compact) een Sony Wireless Noise Cancelling Headphone (t.w.v. €300,-) cadeau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *