‘Sony overweegt PS4 te voorzien van betere hardware’

Krijgt de PS4 nieuwe hardware?
De PlayStation is nu al letterlijk en figuurlijk de best presterende console, maar Sony overweegt de console nog een beetje krachtiger te maken.

Sony heeft zijn spelcomputer regematig omschreven als de krachtigste console die er is, maar dat betekent niet dat de Computer Entertainment-afdeling het idee heeft dat de rek eruit is. In gesprek met 4Gamer gaf senior vice president Masayasu Ito namelijk aan dat er op termijn mogelijk een PS4 komt met verbeterde hardware.

De PS4 maakt gebruik van x86-processors, waardoor het eenvoudiger is om naar verloop van tijd upgrades toe te passen. Ito voegde toe dat er vooralsnog geen plannen zijn om daadwerkelijk gebruik te maken van deze mogelijkheid, maar het kan dus wel. Dat zou overigens uniek zijn, want Sony voerde nog niet eerder prestatiebevorderende upgrades uit.

Het lijkt ons sterk dat Sony op korte termijn met upgrade-plannen naar buiten komt, simpelweg omdat de console het op dit moment niet nodig heeft. De concurrentie (lees: Microsoft met de Xbox One) kan momenteel alleen maar dromen van de verkoopcijfers van de PS4, dus voorlopig hoeft Sony nergens bang voor te zijn.

Nog geen reacties

  1. Naast dat het niet nodig zou zijn is het voor developers ook niet handig, want de nieuwe games moeten ook op het oude model kunnen blijven draaien, ze moeten dan dus de game voor weer een extra platform optimaliseren. De vraag is of ze die moeite nemen, of je het verschil gaat merken en of de verbeteringen daadwerkelijk prestatiegericht zijn of dat ze er gewoon een zuinigere kleinere chip in plaatsen die ongeveer het zelfde presteerd.

        • @Donstil: Mwa samsung heeft ook evolution kits voor tv’s word gewoon via een aansluiting gekoppeld aan de ps4 je hebt ook al externe Graka’s voor laptops. Zeg niet dat het op zo’n manier gaat maar dat is wel een mogelijkheid.

      • @BRT: nee. De ps4 kwam in het begin uit met de 500gb versie. Sony kennende wist ik dat ze over ongeveer een half jaar/ een jaar veel dikkere modellen zouden uitbrengen voor hetzelfde bedrag. Inmiddels is er al 1TB beschikbaar en had al wat gelezen over 2TB modellen. Die games zullen groter en groter worden en zelfs 500gb zal te weinig worden.

        En ook, ik woon niet meer in nederland en de ps4’s zijn veel duurder ivm invoer rechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *