Sony: PlayStation 4 nog steeds razend populair

Playstation 4 niet aan te slepenHet gaat goed met de PlayStation 4. Volgens Sony is de console niet aan te slepen.

De PlayStation 4 is wereldwijd inmiddels meer dan 25 miljoen keer verscheept. De console wordt nog steeds enorm goed verkocht, want de afgelopen drie maanden ging de PS4 ruim drie miljoen keer over de toonbank. Dat zijn 2,7 miljoen meer exemplaren dan in hetzelfde kwartaal van 2014. De console is niet in prijs gedaald, maar in sommige landen wordt de PlayStation 4 in aantrekkelijke bundels verkocht met populaire games.

De verkoopcijfers van de console zijn zo goed dat de PlayStation-tak ervoor heeft gezorgd dat de winst van Sony drie keer zo groot was. De winst bedroeg namelijk 425 miljoen pond. Eerder werd nog verwacht dat de PlayStation 4 dit jaar 16 miljoen keer verscheept zou worden, inmiddels gaat men ervan uit dat Sony er 16,5 miljoen zal verschepen.

Om aan te geven hoe populair de console is: Nintendo liet gisteren weten dat de Wii U zo’n 10 miljoen keer verkocht is. De PlayStation 4 werd een jaar later pas gelanceerd.

9 reacties

 1. *Verscheept!

  de helft van alle nieuwsbronnen vermeld het alweer verkeerd.
  (betekend niet dat het ineens geen mooie mijlpaal meer is,)

 2. Tja, je ziet het .. Veel verkocht en derhalve is gewild en er gaat dus niks van de prijs af.
  Nu zie je maar hoe belangerijk concurentie kan zijn.
  Ik vind het prachtig maar er komt pas weer een nieuwe PS als hij <300 euro wordt.
  Kunnen er in de tussentijd ook fatsoenlijke games gemaakt worden en dan stap je tegen die tijd in met een hele schare aan games die je nieuw voor 2 tientjes nieuw koopt.

  Early adopters betalen de hoofdprijs en de hoofdpijn die vaak komt met allerlei updates en gedoe.

 3. Ik wacht wel liever tot ff7, gran turismo en maffia 3 ervoor uitkomt. In die tijd zal er ook weer een nieuwe revisie voor uit gekomen zijn met verbeterde specs (zoals de huidige model ook weer meer werkgeheugen heeft)

 4. Het zijn dan ook kwaliteitsproducten. Mijn PS3 is ondertussen 7 jaar en werkt nog perfect. In tegenstelling tot de Xbox 360, waar ik in minder dan vijf jaar twee van versleten heb. Ben nu ondertussen niet meer echt into gaming, dus een ‘next gen’ hoef ik niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *