Sony presenteert: PlayStation 5 wordt belachelijk snel [video]

sony-playstation-5-design
Eerste beelden van gameplay zijn veelbelovend.

In april kondigde Sony de specificaties van de PlayStation 5 aan. Natuurlijk is het altijd afwachten hoe die specificaties in de praktijk uitpakken. Gisteren presenteerde Sony een vergelijking in laadsnelheid tussen de PlayStation 4 Pro en PlayStation 5. Conclusie is dat de nieuwste PlayStation belachelijk snel wordt. In onderstaand filmpje kun je een en ander zien. Het filmpje is clandestien gemaakt tijdens een interne presentatie, dus de kwaliteit laat te wensen over.

[gv data=”-Dw5et7Wg1M”][/gv]

De interne presentatie was een zogenoemde strategiemeeting. Hierin gaat Sony (kort) in op de ontwikkelingen rond PlayStation. Zij stelt daarin dat ‘immersive’ en ‘seamless’ de trefwoorden zijn voor de ontwikkeling van de PS 5. Immersive staat voor de optimale ervaring in graphics en minimale laadtijden. Om dit in te vullen maakt men gebruik van een speciale SSD en andere technieken om de prestaties van de console te verbeteren. Seamless gaat over de optimale streaming-ervaring die Sony wil bieden met PlayStation Now en Remote Play. Hier werkt men in de PlayStation 4 al aan. De PlayStation 4 moet als streamingserver fungeren om zo dicht mogelijk bij de gebruiker optimale content te streamen. PlayStation Now moet die dienst ondersteunen en optimaal spelplezier bieden, zelfs wanneer de speler geen PlayStation 4 heeft.

Voor de toekomst wil Sony daarnaast “The Best Place to Play” bieden. Hiervoor wil zij naast verbeterde techniek, SSD en streaming ook gebruik maken van het komende 5G-netwerk en de ontwikkeling van cloud gaming. Zoals wij eerder vermeldden heeft zij hiertoe een overeenkomst met Microsoft getekend.

Het is niet bekend wanneer de PS 5 in de winkel zal liggen, maar steeds meer mensen gaan er echter vanuit dat dit niet in 2019 zal zijn.

Inmiddels zijn er wel enthousiaste Youtubers die alle specificaties samenvoegen en op basis daarvan een impressie maken. Zo wordt uitgelegd waarom de broadband-SSD veel krachtiger is dan een gewone SSD die je in de PlayStation 4 zou kunnen gebruiken. Ook laat men zien wat de voordelen zijn van achterwaartse comptabiliteit. In dit filmpje zie je alle specificaties uitgelegd en geïllustreerd.

[gv data=”85paPiNYTkk”][/gv]

Ook worden de eerste renders al gemaakt. Hier zie je een concept-ontwerp.

[gv data=”6LefS-mlU-0″][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *