Sony presenteert Xperia L3, Xperia 10 en Xperia 10 Plus

Sony-Xperia-10-Xperia-10Plus
Sony lanceert instapmodel en midrange smartphones tijdens MWC Barcelona.

Barcelona is deze dagen het middelpunt voor iedereen die iets met smartphones heeft. Nagenoeg alle grote merken lanceren hun nieuwste toestellen of kondigen die aan. Sony ontbreekt daarbij niet. Met de Xperia L3 presenteren zij een budgettelefoon die volledig op entertainment gericht is terwijl de Xperia 10 en Xperia 10 Plus hun troeven in het midrange-segment moeten worden. Wij zetten de belangrijkste kenmerken op een rij. Overigens heeft Sony uiteraard ook een nieuw vlaggenschip ontwikkeld, maar daarover informeerden we je al eerder.

Sony Xperia L3
De Sony Xperia L3 is een instapmodel dat erop gericht is om de hele dag te genieten van allerlei entertainment. De 3.300 mAh batterij zorgt ervoor dat je, afhankelijk van jouw gebruik, makkelijk de dag door moet kunnen komen. Als je tussendoor toch even moet opladen heb je de keuze. Je kunt met Adaptive Charging voorkomen dat jouw telefoon overbelast raakt als je langer laadt. Met USB Power Delivery kan je jouw telefoon binnen een paar minuten voor een groot deel opladen. Ideaal als je het druk hebt.

Deze telefoon is het eerste model in de L-klasse dat voorzien is van een dubbele camera (13 MP en 2 MP) aan de achterzijde. Je kunt met dit toestel ook direct een spannend Bokeh-effect (vervagende achtergrond en scherpe voorgrond) in jouw foto’s maken. Met de selficamera met diverse toepassingen maak je, ook bij slechte belichting de leukste foto’s.

Al met al koop je dus een zeer complete telefoon, zeker wanneer je bedenkt dat voor dit instapmodel een adviesprijs van € 199,- wordt genoemd. Hieronder zie je een impressie.

Sony-Xperia-L3

De volledige specificaties lees je hier. Het toestel is vanaf week 11 verkrijgbaar.

Sony Xperia 10 en Xperia 10 Plus
De Xperia 10 is ook gemaakt om van entertainment te genieten. Hier is de definitie breder en kiest men niet alleen voor beeld, wat overigens goed gelukt is met de 4K-kwaliteit camera’s en video in 21:9 formaat. Het geluid is in deze toestellen net zo belangrijk, daarom is er een High-Resolution Audio met DSEE HX™ en LDAC-technologie ingebouwd. Volgens de fabrikant klinkt de muziek daarmee zoals de muzikant het bedoelde.

In het grote scherm kun je bij beide toestellen 2 apps tegelijkertijd afspelen. Zo kun je bijvoorbeeld een video kijken terwijl je aan het sms-en bent. Een andere techniek die opvalt is de multi-aspect ratio bij het filmen en fotograferen. Met een druk op de knop verander je de schermverhouding van 21:9 naar 1:1 als je bijvoorbeeld een foto of filmpje op Insta wilt zetten. Ook is Steadyshot-technologie toegepast, waardoor jouw foto’s en video’s nog beter worden. Met het Bokeh-effect zorg je daarbij voor een vlakke achtergrond en scherpe voorgrond. Dit leidt tot mooie effecten.

Verschillen Xperia 10 en Xperia 10 Plus
Aan de hand van deze presentatie vallen er niet heel veel verschillen op tussen de Xperia 10 en Xperia 10Plus. Wat we wel weten is dat het scherm van de Xperia 10Plus 5 inch groter is (6,5 ipv 6 inch) in vergelijking met de reguliere Xperia X10.

Een ander verschil zie je in de cameravoering. Beide telefoons zijn uitgerust met dual-camera aan de achterzijde. De Xperia 10 met een dual van 13MP + 5MP en Xperia 10 Plus heeft een dual met 12MP en 8MP). Daarnaast kun je met de Xperia 10Plus van erg dichtbij fotograferen omdat deze is voorzien van 2x optische zoom.

De Samsung Xperia 10 en Xperia 10+ zijn direct te koop voor respectievelijk €349,- en €429,- verkoopadviesprijs. Bovendien krijg je de eerste 4 weken bij deze twee toestellen een gratis Sony geheugenkaart van 64GB bij jouw bestelling.

Sony-Xperia-10-Xperia-10Plus
De volledige specificaties kun je hier nalezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *