Sony pusht Android Pie: ‘oude’ vlaggenschepen aan de beurt

Sony
Lekker bezig Sony.

Er is veel te doen rondom de updatefrequentie en periode van Android-toestellen. Dit is voornamelijk de schuld van fabrikanten die ergs laks omgaan met hun updatebeleid. Grote namen als Samsung en Huawei wachten vaak maandenlang voordat ze de nieuwste Android-versie beschikbaar maken voor hun high-end smartphones, laat staan hoe ze midrangers behandelen.

Sony is een van de weinige fabrikanten die maling heeft aan deze trend en komt relatief vroeg met nieuwe software-updates. Zo konden we vorige maand al lezen dat de nieuwe XZ2-serie Android Pie heeft. Vandaag zijn de Japanners de uitrol van Pie gestart voor de Xperia XZ Premium, XZ1 en XZ1 Compact.

Opmerkelijk, want deze toestellen zijn minstens één jaar oud. Toch is Sony er als de kippen bij om haar gebruikers te laten genieten van Android Pie. Gebruikers hebben onder andere een nieuw interface bij de camera-app en de optie om 960fps super slo-mo te gebruiken in een resolutie van 1080p met HDR-verbetering.

In tegenstelling tot wat Google lijkt te willen is er niks van ‘gestures’ aanwezig, de nieuwe manier van navigeren. Bij de Google Pixel 3 is het niet eens mogelijk om terug te gaan naar de ‘oude’ navigatieknoppen, maar Sony wil van geen wijken weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *