Sony reageert op Microsofts’ Xbox versus PS4-plannen

Fifa 15
Eergisteren brachten we je het nieuws dat Microsoft graag multiplayer over meerdere platforms mogelijk zou maken. Sony heeft nu gereageerd op dit voorstel.

Naar aanleiding van het nieuws van maandag belde Gamespot met Sony om te horen hoe die tegenover cross-platform-gamen staan. Want waarom zou je een game als Xbox One-bezitter geen Fifa 16 kunnen spelen tegen je vrienden met een PS4? Sony zegt er nu dit over:

“PlayStation has been supporting cross-platform play between PC on several software titles starting with Final Fantasy 11 on PS2 and PC back in 2002. We would be happy to have the conversation with any publishers or developers who are interested in cross platform play.”

Met andere woorden: Sony staat er voor open, maar houdt het bewust vaag en diplomatiek. Of dit betekent dat er nu ook daadwerkelijk op zijn minst gesproken gaat worden tussen de twee bedrijven over dit onderwerp moeten we afwachten. Reken er niet op dat een en ander binnen een paar weken gerealiseerd zal zijn, maar toch, het is een hoopvol bericht.

De eerste stappen zijn al gezet met de game Rocket Leaugue, die nu op zowel PS4 als Xbox One te spelen valt tegen PC-tegenstanders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *