Sony rechtszaak: smartphones niet waterdicht genoeg

Sony Xperia M2 Aqua
Maar liefst 24 Sony Xperia smartphones zijn betrokken in deze zaak.

Een van de grote pluspunten bij Sony Xperia-toestellen was de waterbestendigheid of waterdichtheid waarover de toestellen beschikten. Hoewel inmiddels lang niet elk high-end apparaat van Sony waterdicht genoemd mag worden, blijkt dat maar liefst 24 smartphones van Sony op een misleidende manier zijn geadverteerd met betrekking tot hun waterdichtheid.

Door middel van een regeling tussen een grote groep consumenten en Sony is namelijk duidelijk dat Sony niet ontkent de waterbestendigheid van haar smartphones verkeerd heeft geadverteerd via haar marketingkanalen. Zo zijn er veel Sony-toestellen die door het bedrijf als waterbestendig werden verkocht, terwijl ze in ware niet bestand zijn tegen regulier onderwatergebruik.

De groepsvordering stelt dat Sony enkele internationale waterbestendigheidscijfers uitbuitte om zo een bedrieglijke marketing-campagne op te kunnen zetten voor haar toestellen. Alle VS-consumenten van Sony die in het bezit zijn van een van de 24 smartphones hieronder en waterschade hebben opgelopen, mogen één jaar extra garantie aanvragen, mits het toestel nog binnen de garantieperiode valt.

Sony Xperia rechtszaak

Is dit niet het geval, dan kan men een halfjaar extra garantie aanvragen. Ook is het mogelijk om 50 procent van de door de fabrikant vastgestelde verkoopprijs terug te vragen.

Hoewel de regeling alleen voor VS-consumenten geldt, is het opvallend dat Sony niet vecht tegen de aantijgingen dat ze de waterbestendigheidscijfers hebben uitgebuit. Dit verklaart ook meteen waarom de oude Xperia Z3 Compact cameralens van ondergetekende vol met vocht kan zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *