Sony heeft z’n beste compacte camera een update gegeven

RX100 III
Volgens velen is Sony’s RX100 een van de beste compacte camera’ op de markt. De kleine body met een relatief grote sensor kon op veel enthousiasme van fotografen rekenen toen hij in 2012 werd gelanceerd. Zojuist heeft Sony de derde variant gepresenteerd, met een aantal interessante wijzigingen.

De RX100 behoudt zijn 20,1 megapixel CMOS-sensor van 1 inch, maar de Mark III-versie komt wel met een betere lens. Sony plaatste een ZEISS Vario-Sonnar met een brandpuntequivalent van 24-70mm en een en diafragma-opening van f/1.8-2.8, gecombineerd met een Bionz X-beeldprocessor die drie keer sneller zijn werk schijnt te doen (dezelfde als in de Sony A7-serie).

OLED-zoeker

Naast de nieuwe lens en sensor heeft Sony de RX100 ook een ingebouwde OLED-zoeker met 1,44 miljoen beeldpunten meegegeven. Iets dat de vorige twee versies van de RX100 niet hadden. Verder komt de camera met een 3 inch LCD-scherm dat 180 graden is te kantelen, ideaal voor al je selfies in hoge kwaliteit, en full HD video’s voortaan in het XAVC S-formaat worden verwerkt. Kort gezegd houdt dat in dat er minder compressie bij komt kijken, waardoor het beeld scherper wordt.

De RX100 Mark III behoudt verder zijn Wi-Fi- en NFC-connectiviteit. De prijs van de RX100 Mark III ligt in de VS op $800, zodra we een Nederlandse prijs hebben lees je het hier.

[lg_folder folder=”Sony/RX100_Mark_III/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

  1. Best een toffe update. Die zoeker is een heel mooie toevoeging. Foto’s maken bij veel zonlicht wordt hierdoor veel makkelijker. Eigenlijk hadden ze dit al bij de tweede update moeten doen. De mark II voegde zelf niet veel toe, alleen het draaibare scherm en de hotshoe. Maar hiervoor waren de accessoires toch veel te duur waardoor niemand ze kocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *