Sony speelt wel heel erg op safe met de XZ2 en XZ2 Compact

Auteur: , Geen reacties
Sony XZ2 stelt teleur

In navolging van Samsung heeft ook Sony zijn nieuwe speeltjes gepresenteerd.

Maak kennis met de XZ2 (5,7″) en de XZ2 Compact (5″), de nieuwe vlaggenschepen van de Japanse fabrikant. Als we het persbericht mogen geloven, dan is dit toestel het beste wat de mensheid ooit is overkomen. Sony zal echter flink uit moeten pakken om ook maar een procent van het marktaandeel van Samsung af te snoepen.

Sony kiest voor een relatief conventioneel design met randen die dunner zijn geworden, maar nog steeds duidelijk aanwezig blijven. De 5,7-inch display heeft een beeldverhouding van 18:9, maar had van ons nog wel wat verder door mogen lopen. Het is jammer dat Sony niet kiest voor een wat gewaagder design, want nu weet je zeker dat je niet opvalt naast de Galaxy S9.

Met de specs is verder niets mis. De Sony XZ2 kan 4K HDR-opnames maken en schiet prachtige slomo’s tot 960 frames per seconde in 1080p. Leuke features, al is het de vraag in hoeverre ze voor de gemiddelde gebruiker echt het verschil maken. Die is allang blij als hij onder alle omstandigheden scherpe foto’s kan schieten.

Het Dynamic Vibration System is wél interessant. Sony analyseert het geluid in films, games en video’s en zet dat om in vibraties. Zo zie en hoor je de actie niet alleen, maar kun je die ook voelen. De Japanners beloven ook dat het geluid (S-Force Front Surround Speakers) en beeld (HDR) tiptop in orde zijn, dus we zijn benieuwd.

Beide toestellen draaien op de Snapdragon 845-processor en werken met Android 8.0 Oreo, dus dan ben je weer helemaal bij. De XZ2 gaat 799 euro kosten, de XZ2 Compact is voor 599 euro van jou. De eerste toestellen moeten op 6 april geleverd worden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).