Sony stopt eindelijk met de verkoop van Betamax

Auteur: , Geen reacties
Sony stopt eindelijk met de verkoop van Betamax

Geachte aanwezigen. Vandaag nemen we afscheid van één van de meest obsolete stukjes technologie in de geschiedenis van de mensheid.

Betamax werd jaren geleden door Sony op de markt gebracht als dé een standaard voor videorecorders en videocassettes. De 12,7 mm brede videoband ging in 1975 de concurrentie aan met het VHS-formaat van JVC, maar verloor deze tweestrijd uiteindelijk. De wereld omarmde VHS, volgens velen omdat VHS wel porno toestond, en Betamax niet.

Tot 2002 werden er recorders verkocht
Desondanks deze faliekante mislukking bleef Sony moedig Betamax-casettes en -recorders produceren. Dat ging door tot 2002, toen Sony stopte met de productie van recorders. De banden zijn echter nog steeds in productie en worden nog altijd verkocht in Japan, samen met de compactere MicroMV-casettes voor videocamera’s.

Vandaag heeft Sony echter een verkoopstop aangekondigd. Vanaf maart 2016 zullen de Betamax- en MicroMV-casettes niet meer worden verkocht, waarmee er een einde aan een obscuur tijdperk komt. Dus mocht u nog EL-500B, 2L-500MHGB en 2L-750MHGB banden nodig hebben, nu is het moment om in te slaan.

Geschiedenisles hieronder:Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).