Sony trekt stekker uit PS3

Rest in Peace PS3
Maar dit is niet heel onverwachts…

Sony is klaar om de Playstation 3 met pensioen te laten gaan, ongeveer tien jaar nadat het eerste model werd gelanceerd.

De Japanse website Gamestalk heeft ontdekt dat het bedrijf de productie van de PS3 in Japan gaat stoppen. Sony heeft dat bekend gemaakt op de product pagina van de zwarte Playstation 3 met 500 GB, tevens ook het enige model dat nog steeds in Japan geproduceerd werd.

Er wordt geen specifieke datum genoemd, maar een game shop in Kurume, Fukuoka tweette dat het een melding kreeg dat de productie eind deze maand zal stoppen.

Als alle overgebleven consoles verkocht zijn, zal ook de verzending stoppen. De enige manier om dan nog de console in handen te krijgen is door hem tweedehands te kopen.

Sony is al sinds vorig jaar bezig met het pensioen van de Playstation 3 maar veel tijd om afscheid te nemen is er niet meer. De console heeft geen toegang meer tot PS Now in augustus van dit jaar en als de productie stopt, is het bedrijf ook verplicht om te stoppen met het uitrollen van updates. Daarnaast zal ook de ondersteuning voor games in de PS winkel stoppen.

De PS3 is in november 10 jaar oud geworden. De gameconsoles van Sony hebben een levensverwachting van 10 jaar, dus de productiestop is geen verrassing. Het is alleen jammer voor fans die nog vaak op de PS3 spelen. Maar al in 2015 lieten sommige game-ontwikkelaars de console links liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *