Sony bereikt met de Playstation 4 een bijzondere mijlpaal

Auteur: , Geen reacties
ps4 verkoopcijfers

De verkoopcijfers van de beste Sony-console blazen alle serieuze concurrenten omver.

Sony zit absoluut niet stil als het aankomt op hun consolelijn. Zo heeft het onlangs de Playstation 4 Slim en verbeterde Pro-versie gelanceerd. De resultaten van al die moeite zijn nu al terug te vinden in de totale verkoopcijfers van de console.

Vandaag heeft Sony bekendgemaakt dat het wereldwijd maar liefst 50 miljoen exemplaren heeft verkocht. Bij deze cijfers zijn ook de PS4 Slim en Playstation 4 Pro meegenomen. Onder andere de beste ‘Black Friday’ in de historie van Playstation heeft voor dit verbazingwekkende totaalaantal gezorgd.

Ter vergelijking: wanneer je de verkoopcijfer van de Xbox One (30 miljoen) en Nintendo Wii U (13) miljoen bij elkaar optelt, schieten zij met 43 miljoen verkochte exemplaren nog steeds in het niet bij Sony’s consoletopper.
Naast de succesvolle verkoopcijfers van Playstation hardware is ook het aantal verkochte games met een aantal van 369,6 miljoen exemplaren een groot succes te noemen.

Ook buiten de console zelf probeert Sony op nieuwe manieren te innoveren. Zo is het nog niet zo lang geleden begonnen met de verkoop van de Playstation VR. Het is echter nog maar de vraag in hoeverre het nieuwe technische hoogstandje de markt gaat veroveren.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).