Sony volgt schermratio van trendsetters Samsung en LG

Sony volgt schermratio van trendsetters Samsung en LG
De nieuwe Sony Xperia zou deze schermratio kunnen gebruiken.

Japan Display levert vaak smartphone displays aan Sony. Toevallig heeft Japan Display zijn nieuwe schermen met een ratio van 18:9 recent onthuld en dit zou kunnen betekenen dat Sony binnenkort ook overgaat naar een 18:9 schermratio.

Dit jaar leverde zowel LG als Samsung geweldige vlaggenschepen. Het meest intrigerende aan deze nieuwe telefoons is dat ze beiden de onconventionele schermratio van 18:9 gebruiken.

De nieuwe maat balanceert tussen de 16:9 ratio, die je tegenwoordig kunt vinden op alle moderne televisies, en de 2.35 of 2.39:1 breedbeeld cinema standaard voor films.

De 18:9 ratio is ideaal omdat het de dikke zwarte randen aan de boven- en onderkant van een film minimaliseert.

Het zal waarschijnlijk nog wel even duren voordat de 18:9 schermratio de nieuwe standaard wordt, maar het lijkt erop dat Sony het volgende bedrijf wordt dat het gaat gebruiken.

Sony’s volgende Xperia vlaggenschip heeft waarschijnlijke smallere randen aan de boven- en onderkant. Het lijkt tegenwoordig een trend om een smartphone zonder randen te produceren.

Japan Display INC is een gezamelijke onderneming van Sony, Hitachi en Toshiba. Het bedrijf levert vaak display panels voor de Sony Xperia. Het bedrijf heeft aangekondigd zijn nieuwe 6-inch 18:9 aspect ratio panelen met Quad HD resolutie te gaan massaproduceren.

Het nieuwe scherm maakt gebruik van Pixel Eyes technologie, waardoor zwarte tinten nog zwarter worden en het scherm nog goed reageert als je het aanraakt met natte vingers. Het heeft ook zeer dunne randen, waardoor Sony’s volgende Xperia waarschijnlijk dus ook dunne randen zal hebben. (Via Android Authority)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *