Sony waarschuwt voor brandgevaar in Vaio-laptop

Auteur: , 4 Reacties
Sony waarschuwt voor brandgevaar in Vaio-laptop

Recentelijk nog een nieuwe VAIO Fit 11A aangeschaft? Zeer begrijpelijk. Het is immers een strakke convertible met een handig klapscherm en prima specs. Maar Sony vraagt of je hem tot nader order even niet meer wil gebruiken.

Sony waarschuwt eigenaren van de 11-inch VAIO Fit om de laptop niet meer te gebruiken. Door een probleem met de accu kan deze oververhit raken, met brand tot gevolgd. Of er al vuurincidenten zijn geweest is niet bekend. Laptops waar het probleem mogelijk kan optreden worden óf kosteloos vervangen óf gerepareerd. Sony zegt binnen twee weken met een terugroepactie te beginnen.

Volgens de Wall Street Journal heeft Sony sinds de lancering in februari 25.905 VAIO Fit 11A’s verkocht. Hoeveel in Nederland is momenteel nog niet gecommuniceerd, wel hebben we onderstaande verkoopverdeling.

  • Europa: 7.158
  • VS: 497
  • Japan: 3.619
  • China: 2.088

De VAIO Fit 13A, VAIO Fit 14A en de VAIO Fit 15A hebben vooralsnog geen last van oververhitting.

Specificaties VAIO Fit 11A

De laptop komt met Windows 8.1 en draait op een N3520 quad-core processor van Intel. Het werkgeheugen bedraagt 8GB en de videoprestaties worden verzorgd door een Intel HD grafische kaart. Verder is de VAIO Fit 11A voorzien van twee USB-ingangen, een schermresolutie van 1920×1080, en HDMI-ingang en een webcam aan de voorzijde. Het geheel weegt -inclusief batterij- 1,28 kg en de afmetingen zijn 198 mm x 16.5-19 mm x 285 mm.
4 reacties

Toevallig 2 weken geleden de Vaio pro 11 gekocht. 2 exemplaren gehad in een week tijd en nu maar een Lenovo. De eerste sprongen na 2 dagen de knoppen van het toetsenbord af en de 2e had een ratel in de ventilator.

Ik denk dat de kwaliteit van Vaio toch behoorlijk terug is gevallen. Dit waren vroeger de beste (en duurste) laptopjes. Misschien toch niet zo onverstandig dat ze ermee gestopt zijn.
@azenomei: Zelf een pro 13 hier, geen problemen! Nouja, de wifi kaart is nogal ruk…
@xyberborg: Ik durfde de pro 13 niet meer aan. Maar mijn vrouw zei al dat het wellicht komt doordat er in de 11 net zoveel gepropt moet zijn als in de 13. Dan ga je toch ergens op inleveren. Ik heb nu voor de helft van het geld een el cheapo lenovo gekocht, ik moest echt een nieuwe hebben voor de zaak. Ik vond het wel erg jammer, zolang hij werkte was dat ding echt super. Snel, licht, klein. :(
@azenomei: Ingebouwde wifi in lenovo is ook ruk trouwens. 7mbps max. El cheapo usb wifi ding uit hong kong haalt 40mbps.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).