Sony wil een Gran Turismo-film gaan maken

Sony wil een Gran Turismo-film gaan maken
Films over snelle auto zijn heet. Zo heet zelfs dat de Fast & Furious-franchise al zijn zesde editie op het witte doek heeft kunnen tonen, en opnames voor een zevende deel reeds zijn bevestigd. Sony heeft besloten een stuk van deze taart mee te pikken.

Need for Speed

De automotive filmliefhebber staat leuk beeldmateriaal te wachten. Raceliefhebbers kunnen zich straks vergapen aan Hunt, volgend jaar vliegen de getunede grafbakken je weer om de oren in Fast & Furious 7, en ook filmstudio DreamWorks komt met een autofilm. Zij hebben recent namelijk van EA de rechten voor Need for Speed gekocht om er een film van te maken. Hij staat gepland voor 2014. En geloof het of niet, maar er staat zelfs een verfilming van Hot Wheels op stapel.

Gran Turismo vs Fast & Furious

Volgens TheWrap is Sony de volgende die aan zet is. Ze hebben de producenten van Fifty Shades of Grey – Mike De Luca en Dana Brunetti – benadert om met het duo een bondageactiefilm te maken op basis van het Gran Turismo-principe. Het feit dat er nooit echt een verhaal in de game zit (in tegenstelling tot Need for Speed) geeft Sony veel ruimte om er wat mee te doen, maar tegelijkertijd blijft het gissen naar wat voor soort film het wordt. Daarentegen hebben ze wel meteen de aandacht, van Sony’s Gran Turismo-spellen zijn al 70 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan, dus die naam aan een film hangen is in theorie een lucratief uithangbord.

Een mogelijk idee voor de film is een verhaal over het leven van een opkomende coureur. Zoals de Spanjaard Lucas Ordonez, die meedeed aan de online GT Academy, en vanuit daar in een professioneel trainingsprogramma rolde om later Nissan-coureur te worden. Maar goed, dat is allemaal slechts speculatie…

[gv data=”w9V2YgZ7jjY”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *