Sony wil graag dat je een PlayStation 5-controller koopt

Deze controller zul je als het aan Sony ligt al helemaal niet meer nodig hebben.

Veel PlayStation-fans zullen de aankomende feestdagen al op hun kalender hebben staan en het cadeautje dat ze voor zichzelf zullen gaan kopen is zojuist nog mooier geworden. Er gingen al geruchten rond dat de DualShock 5 controller een aantal vernieuwingen mee zal krijgen. En nu blijkt dat je je oude DualShock 4 kunt weggooien, want die heb je niet meer nodig.

Volgens de officiële Franse PlayStation-website zou de DualShock 5 namelijk compatibel zijn met de oude PlayStation 4. De tabel die de comptabiliteit verklapte werd gespot door een Tweakers-gebruiker, maar op het moment van schrijven is de ‘onthulling’ weer verwijderd.

Nu kan het natuurlijk zijn dat een enthousiaste Franse medewerker van PlayStation verkeerde informatie op de website heeft gezet. Aan de andere kant, backwards compatibility lijkt een belangrijk van de aankomende console-generatie te zijn. Xbox zet daar namelijk ook keihard op in.

En mochten de geruchten rondom de DualShock 5 waar zijn, dan heeft dat ook nog eens een meerwaarde. Niet iedereen wil direct een PS5 aanschaffen. Als je DualShock 5 controller daarentegen extra gebruiksgemak met zich mee brengt, loont het misschien wel om die los van de nieuwe console te kopen. Simpelweg gezegd zou Sony zich hiermee kunnen inzetten voor twee losstaande solide producten, de PS5 en DS5.

Binnenkort horen we meer over de console. Sony zal namelijk niet aanwezig zijn op de E3, maar waarschijnlijk eerder een eigen evenement organiseren. Sterker nog, volgens geruchten kun je het ding vanaf volgende maand al pre-orderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *