Sony Xperia ‘Honami’ krijgt Cybershot-camera

Sony honami Cybershot Camera
De Sony Honami moet het nieuwe vlaggenschip van Sony worden. Door gelekte specificaties blijkt dat de smartphone een Cybershot-camera met zich meekrijgt.

Het opmerkelijkste aan die camera is de Sony 1/1.6-inch Exmor RS sensor. Alleen de Nokia Pureview 808 heeft met 1/1.2-inch een grotere sensor. Toch zal Sony met deze camera smartphones als de HTC One (1/3-inch), Galaxy S4 en Xperia Z (1 / 3,06-inch) ver achter zich laten. De Sony Honami zal tevens een Sony G-lens krijgen en een Xenon- of dual LED-flitser optie hebben, welke tien keer feller is dan de gemiddelde smartphone-camera.

Deze camera-opties leiden volgens Vr-Zone echter wel tot een grotere telefoon. Zo zou de het toestel ruim 10mm dik worden, waar de HTC One bijvoorbeeld 9,3mm is. Overige specificaties van de Honami zijn: een Qualcomm-chip van 2,3 GHz, 2 GB RAM en een 5-inch full-hd IPS-NEO-scherm. De nieuwe camera zal hoogstwaarschijnlijk goed zijn voor 20 megapixels.

De Sony Honami wordt rond september of augustus verwacht. Welk prijskaartje de smartphone meekrijgt is nog niet bekend.

Nog geen reacties

    • @integraturbo: Ik heb een K810i gehad, die had ook Xenon flits, die maakte perfecte foto’s, overdag en bij weinig licht. Met zijn 3,2 megapixels is hij beter dan veel smartphones die nu zelfs 5 megapixelcamera’s hebben…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *