Sony Xperia M2 verkrijgbaar in Nederland, kost €249

Sony Xperia M2
Sony mag dan bekend staan als een fabrikant die om het half jaar een nieuw vlaggenschip uitbrengt, ze zijn ook actief in het lagere segment. Vanaf vandaag verkopen ze in Nederland de Xperia M2, met het milde prijskaartje van €249. Dit is wat je daarvoor krijgt.

De Sony Xperia M2 heeft een 4,8 inch scherm waarop 960×540 pixels worden weergegeven. De middenklasser wordt aangedreven door een Snapdragon 400 van Qualcomm die zijn werk doet op een snelheid van 1,2GHz, ondersteund door 1 GB aan werkgeheugen. Het opslaggeheugen komt uit op 8 GB, waar na installatie niet bijster veel van over blijft, dus een extra micro SD-kaartje erin steken is aan te raden.

Met een dikte van 8,6 mm, een lengte van 139,6 mm en een breedte van 71,1 mm is de telefoon redelijk compact te noemen. Het hoekige design komt overeen met de rest van de Xperia-telefoonlijn, maar in tegenstelling tot de Z1 en Z2 is de achterkant van plastic, in plaats van glas.

Naast connectiviteitsmogelijkheden als WiFi a/b/n/g, bluetooth 4.0 en NFC beschikt de Sony Xperia M2 over 4G. Iets dat je zelden tegenkomt bij telefoons uit deze prijsklasse. Je krijgt daarentegen niet de nieuwste versie van Android (4.4 KitKat), maar Android 4.2.

Sony Xperia M2

Sony heeft een 8 megapixel camera met een Exmor RS-sensor in de Xperia M2 gemonteerd. Deze beschikt over Autoscene Recognition en HDR, en met een keur aan Xperia camera apps zoals Social live, Timeshift burst en Picture Effect heb je best veel fotomogelijkheden (iets dat we in onze Xperia Z1-review hebben uitgelicht)

De Xperia M2 wordt geleverd met een entertainmentpakket waarin 3 blockbusterfilms zitten en je krijgt er 30 dagen gratis toegang tot Sony’s Music Unlimited service. Ook kun je via de Xperia Lounge app het nieuwe album van Michael Jackson (Xscape) downloaden. De telefoon is leverbaar in de kleuren wit, zwart en paars.

[gv data=”Hgm7sPbXeVk”][/gv]

[lg_folder folder=”Sony/Xperia_M2/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

  1. Een dikte van 8,6 mm, een lengte van 139,6 mm en een breedte van 71,1 mm noem ik niet ‘redelijk compact’.

    En al die mensen die roepen dat “zo’n ding makkelijk in de broekzak past” zouden eens op moeten letten hoe vaak ze hun telefoon eigenlijk buiten de broekzak hebben (als in: overal op tafel laten liggen) zonder er actief gebruik van te maken.

    Wij hebben op ’t werk inmiddels een regel dat als iemands privé smartphone op tafel ligt te rinkelen zonder dat de eigenaar in de buurt is, dat deze dan volledig uitgezet mag worden. Je zult verbaast zijn dat sommigen pas na twee uur doorhebben dat hun telefoon uit staat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *