Sony Xperia T2 Ultra is een 6-inch broekzakvuller


Sony heeft haar telefoonaanbod nog verder uitgebreid en komt met de Xperia T2 Ultra op de markt, een giga-smartphone voor 400 euro met midrange specificaties.

1280 bij 720 pixels

De Xperia T2 Ultra is uitgerust met een 6-inch HD display (1280 bij 720 pixels). Het rekenwerk wordt verricht door een Snapdragon 400-processor met vier kernen, op een kloksnelheid van 1.4 GHz. De telefoon heeft 1GB werkgeheugen en 8GB opslagruimte. Dat laatste is met MicroSD-kaarten nog verder uit te breiden. De accu is met een capaciteit van 3000 mAh, evenveel als in de Z1, fors te noemen.

173 gram

Het 6-inch Trilumonis scherm van de Xperia T2 Ultra reikt tot 2,5 mm van de telefoonrand. Hierdoor heeft de smartphone een scherm-tot-telefoonverhouding van 73,6% en is volgens Sony niet breder dan een standaard bankpas. hij is 7,6 mm dik en weegt 173 gram.

De Xperia T2 Ultra heeft een 13 megapixel camera gekregen die toegankelijk is vanuit een breed scala aan standaard fotografie-apps. Met het smart social camerasysteem kunnen ontwikkelaars add-ons voor de camera ontwikkelen die de functionaliteit verder uitbreiden. Apps die op het moment van de lancering beschikbaar zijn:

 • Portrait Retouch: Verander de Xperia T2 Ultra in een virtuele spiegel en experimenteer met make-up effecten voordat je het perfecte zelfportret vastlegt
 • Collage: Afbeeldingen direct in een fotocollage gooien
 • Background Defocus: voorgrondelementen scheiden van de achtergrond
 • Timeshift Burst: schiet 31 beelden per 2 seconden
 • Sweep Panorama: maak een foto en draai vervolgens de telefoon in een richting die je hebt ingesteld om breedbeeld panorama’s vast te leggen

Deze midrange Android phablet gaat in Nederland €399 kosten.

[lg_folder folder=”Sony/Xperia_T2_Ultra/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

 1. Jammer dat de abbo prijzen van telefoon’s en phablets zo ontiegelijk duur is voor wat je krijgt.. Een telefoon van rond de 4 a 500 euro, kost je zeker boven de 28 euro als je een 2 jarig abbo neemt en het toestel gratis wilt ontvangen. ( en met internet erbij )

  Van mij mogen ze de abbo prijzen FLINK omlaag halen.

  On-topic:
  Interessant toestel! Ben een beetje aan het orienteren naar een Sony Xperia Z Ultra, maar ik moest gewoon keihard lachen hoe belachelijk groot dat ding is. Deze is wat kleiner en een stuk goedkoper.

 2. Jammer dat de abbo prijzen van telefoon’s en phablets zo ontiegelijk duur is voor wat je krijgt.. Een telefoon van rond de 4 a 500 euro, kost je zeker boven de 28 euro als je een 2 jarig abbo neemt en het toestel gratis wilt ontvangen. ( en met internet erbij )

  Van mij mogen ze de abbo prijzen FLINK omlaag halen.

  On-topic:
  Interessant toestel! Ben een beetje aan het orienteren naar een Sony Xperia Z Ultra, maar ik moest gewoon keihard lachen hoe belachelijk groot dat ding is. Deze is wat kleiner en een stuk goedkoper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *