Sony Xperia Z1 is er nu ook in het klein: Z1 F

Auteur: , 6 Reacties

Mocht je het 5-inch scherm van de Xperia Z1 iets te onhandig groot vinden, maar wel willen profiteren van die gigasnelle Snapdragon-processor? In Japan heeft Sony de uitkomst vannacht gepresenteerd in de vorm van de kleinere Z1 F.

De Z1F, waar we eerder al lekfoto’s van hadden, wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 800-processor die zijn werk doet bij een kloksnelheid van 2,2GHz, het werkgeheugen bedraagt 2GB.

Het Triluminos-scherm is met 4,3-inch een stuk kleiner, en de resolutie is ook iets afgenomen. Van full hd naar hd, ofwel 1280×720 pixels. Wat wel gelijk is gebleven, is de 20 megapixel camera. Ook in de Z1F maak je standaard foto’s van 8 MP, en worden de overtollige pixels dan gebruikt om de foto scherper te maken. De accucapaciteit bedraagt 2300mAh, en er is 16GB aan opslagruimte aanwezig.

De Z1 f is voorlopig alleen nog in Japan verkrijgbaar, een internationale lancering moet nog volgen. Wanneer de kleine Sony naar Nederland komt is dus nog onduidelijk.6 reacties

Deze MOET ik gewoon hebben. Dat wordt importeren :<

Iemand een note 2 kopen? :P
Maar is de pixeldichtheid gelijk gebleven? Ik zie het ook als een uitkomst, dat 5 inch gedoe is me te groot.
@amg65: Neen, van 440PPI naar 340, maar nog altijd erg netjes. Nog altijd meer dan Apple’s ‘Retina’ op de iPhone.
Jaaa, eindelijk een fabrikant die het doorheeft: een kleiner model dat niet volledig geknepen is qua specs tov het originele model (One Mini, S4 Mini, …)!
@Yeelen: Hear hear, die hebben allemaal flink ingeleverd op specs. Aan de andere kant: ik verwacht geen mals prijsje voor deze mini-Xperia. ;)
@Erwin: Ook waar, maar die andere Mini’s vind ik ook al veel te duur voor wat ze maar meekrijgen onderhuids.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).