Sony Xperia ZR: onder water foto’s maken

Sony Xperia ZR
Altijd al de behoefte gehad om onder water foto’s en video’s te maken met je telefoon? Dan heeft Sony eindelijk de ideale telefoon voor je! Met de nieuwe Xperia ZR is het namelijk een eitje om onder water foto’s te maken.

Telefoons die niet bang zijn voor water kennen we al een tijdje en ook Sony heeft bijvoorbeeld al de waterdichte Xperia Z. Deze nieuwe Xperia ZR is echter voorzien van een aparte knop voor de camera waardoor je geen gebruik hoeft te maken van het touchscreen om een foto te maken. Onder water werkt zo’n touchscreen namelijk niet optimaal, een aparte knop voor de camera is dan wel handig.

Het scherm van de Xperia ZR is een 4.55-inch HD Reality Display (1280 x 720 pixels) en beschikt over 319 pixels per inch. Onder de motorkap vinden we een Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor met een kloksnelheid van 1,5 Ghz en 2GB RAM. Deze telefoon weegt 140 gram, dat is niet extreem licht maar ook weer geen zwaargewicht. Het besturingssysteem is Android 4.1 (Jelly Bean).

Ook niet onbelangrijk om te vermelden is dat er een 13 megapixel camera gemonteerd is met Exmor RS en HDR (High Dynamic Range). Deze telefoon is niet alleen waterdicht, maar ook stofbestendig en dat is conform de aanduidingen IP55 en IP58. Uiteraard moeten wel alle poorten en de behuizing goed afgesloten zijn. De telefoon zou een duik tot 1,5 meter diepte in zoetwater voor 30 minuten kunnen overleven.

Of en wanneer deze telefoon naar Nederland komt is niet bekend, maar aangezien Sony al de moeite heeft genomen om een Nederlandstalige pagina te ontwikkelen verwachten we deze telefoon op termijn ook hier.

Heb je liever een waterdichte telefoon van Samsung? Dan moet je even wachten tot de Galaxy S4 Active later dit jaar verschijnt.

[gv data=”nDuYUlHc1r4″][/gv]

[gv data=”h1a7KjdUqmA”][/gv]

[lg_folder folder=”Sony/Xperia_ZR/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

5 reacties

  1. Een leuke en interessante ontwikkeling, één v/d weinige manieren om nog echt onderscheidend te zijn op de mobiele markt. Ik vraag mij alleen af waarom het zo lang heeft geduurd.. Er zijn in de loop van de jaren wel wat toestellen geweest die zo’n een extra eigenschap hadden maar het is nooit echt doorgedrongen in de markt. Dat terwijl wij onze “precious” overal mee naar toe (willen) nemen, je zou dan ook verwachten dat het een voor de hand liggende stap is die al veel eerder uitgevoerd had kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *