Sony’s nieuwe batterijen gaan 40% langer mee

Auteur: , Geen reacties

Met nieuwe lithium-zwavel batterijen gaat alles veel langer mee.

Nadeel is wel dat het nog een tijdje gaat duren voordat we lithium-sulfur en magnesium-sulfur batterijen gaan zien. Er zijn veel ontwikkelingen op het gebied van batterijen in aantocht, maar ze laten allemaal op zich wachten. In de tussentijd is het dus veel opladen geblazen.

Sony ontwikkelde de eerste commerciƫle lithium-ion batterij en is nu bezig om daar weer een opvolger voor te maken. Daarvoor gebruiken ze een op zwavel gebaseerde electrode. Het is al langer bekend dat de resultaten van dat soort batterijen beter zijn, maar het zwavel vergaat zo snel dat het nauwelijks zin heeft om zulke batterijen te maken. Dat Sony nu volgens Nikkei bezig is om zulk soort batterijen te maken, duidt er op dat ze waarschijnlijk dichtbij een oplossing voor het probleem zijn.

Naast de lithium-sulfur accu wordt er ook gewerkt aan een magnesium-sulfur batterij. Het voordeel daarvan is dat er veel meer magnesium beschikbaar is dan lithium. Bijkomend voordeel is dat magnesiumbatterijen veel minder vaak in brand vliegen dan hun lithium-broertjes.

Het slechte nieuws is dus dat we nog tot 2020 op de batterijen moeten wachten

Foto: dit is inderdaad geen nieuwe batterij…Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).