Sony’s nieuwste smartwatch bestaat volledig uit e-ink


Niet alleen het scherm, ook de band!

Sony is een smartwatchbouwer van het eerste uur, maar met de komst van high-end modellen als de Moto360 en LG G Watch R worden ze toch enigszins weggeblazen. In hun poging eveneens met een stijlvol horloge op de markt te komen, zijn ze van plan een model te maken waarbij zowel de horlogekast als de horlogeband bedekt is met e-ink-materiaal. Oftewel; de gehele oppvervlakte wordt display.

Door het gebruik van e-ink wordt het geen technisch hoogstandje qua displaytechniek, maar Sony zou zich meer willen richten op het aanbieden van een modieus exemplaar. Mogelijk profiteert de accuduur er ook enorm van.

Het zou vooral de bedoeling zijn om een stijlvol horloge te creëren dat door het gebruik van de e-ink-technologie van uiterlijk kan veranderen. Het apparaat zou verder niet zo technologisch geavanceerd zijn als slimme horloges die nu al op de markt zijn, waaronder Sony’s eigen smartwatches.

Het door Bloomberg beschreven horloge doet denken aan de FES Watch waar we het laatst over hadden, dat met één druk op de knop geheel van design kan veranderen, zoals onderstaand gifje laat zin. Dit horloge wordt momenteel gecrowdfund in Japan en gaat omgerekend 133 euro kosten.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *