Sony’s SmartEyeglass is het antwoord op Google Glass

Sony-Smarteyeglass
Ook bij Sony is het succes van Google Glass niet onopgemerkt voorbij gegaan. De SmartEyeglass moet volgend jaar verschijnen, en pakt het net even anders aan dan Google.

De SmartEyeglass van Sony ziet er een stuk minder elegant uit dan de headset van Google, maar heeft wel meer sensoren om gebruik van te maken. Zo is er een accelerometer, gyroscoop, elektrisch kompas, ambient light sensor en een 3-megapixel camera aanwezig.

Ook is er een externe batterij die uitgerust is met een touch sensor en microfoon. Een beetje jammer dat deze batterij met een draadje aan de bril verbonden moet worden, wat het geheel er niet bepaald mooier op maakt.

Communiceren met Android
Het grote verschil (op de batterij na) met Google Glass is dat Sony gebruik maakt van een groen schermpje om informatie op te weergeven. Omdat de bril communiceert met bepaalde Android-apparaten is het bijvoorbeeld mogelijk om de drager op de hoogte te houden van notificaties en nieuwe berichten.

Vanaf vandaag is de softwarekit beschikbaar voor de SmartEyeglass, wat betekent dat ontwikkelaars los kunnen gaan met het bouwen van applicaties voor de wearable van Sony. Eind maart zullen er ook hardwarekits beschikbaar komen. Onderstaande video laat al een aantal concepten zien van apps, zoals gezichtsherkenning en een routeplanner.

[gv data=”kYPWaMsarss”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *