Sony’s Spider-Man verbreekt gigantisch verkooprecord

Auteur: , Geen reacties
Spidey kickt iedereens ass

Spidey verslaat met gemak knoesten als Kratos en Nathan Drake.

De eerste drie dagen na de launch van de meest recente Spider-Man-game funderen de superheldengame als een van de bestverkochte titels voor Sony’s PlayStation. Er werden namelijk binnen die drie dagen (inclusief een miljoen pre-orders) 3,3 miljoen exemplaren voor de PlayStation 4-game verkocht.

Dat is 200.000 stuks meer in dezelfde tijdspanne dan het in mei uitgekomen God of War. Die game kreeg op vele media een perfecte score terwijl Spidey ‘slechts’ een dikke 9 verdiende. Het moge duidelijk zijn, Sony slaat de laatste tijd homeruns met hun first party games.

3,3 miljoen eenheden in 3 dagen markeert de snelst verkochte in-house PlayStation 4-game aller tijde. Voor de duidelijkheid, Spider-Man verslaat hiermee niet alleen het meesterlijke God of War, maar ook titels als Infamous Second Son, The Last of Us Remastered, Bloodborne, Uncharted 4: A Thief’s End, Gran Turismo Sport en Horizon Zero Dawn, om maar een paar van de toptitels van Sony te noemen.

Ondertussen verdiende Sony met deze game in het eerste weekend $81 miljoen dollar meer dan met de meest recente film, Spider-Man: Homecoming. Volgens USA Today werd ruim $198 miljoen dollar verdiend aan de game binnen het eerste weekend. Dat getal is overigens inclusief de PS4-bundel met Spider-Man, die (afhankelijk van de uitvoering) zo’n $400 kost.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).