Sorry, Bitcoin niet als eerste $ 100.000,- waard

Litecoin-Pax-100K
Deze (on)gelukkige investeerder heeft wel heel veel vertrouwen in Litecoin (LTC).

Vandaag is de handel in Bitcoin wat rustiger dan de voorgaande dagen, hoewel er nog steeds koerswinst genoteerd kan worden. Toch is de Bitcoin in alle feestvreugde 1 record misgelopen. Iedereen nam namelijk wel aan dat, als het al kan, de Bitcoin de eerste cryptomunt is die een koers van $ 100.000,- zou noteren. Helaas is dat record niet mogelijk. Het was namelijk de Litecoin (LTC) die dit bijzondere record op haar naam kan zetten.

Als we even in beleggerstaal spreken is de Bitcoin-handel een zogenoemde pairing. De Bitcoin wordt tegen een ander waardemiddel afgezet om de waarde te bepalen. De meest voorkomende pairing is die met de Euro of Dollar (hoeveel Euro of Dollar is de Bitcoin waard?). Pairings met andere cryptomunten komen echter ook voor. Een van die cryptomunten is de Paxos (PAX). Dit is een zogenaamde stable coin. De waarde van deze munt is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Je kunt ook transacties ingeven die automatisch uitgevoerd worden op een moment dat je kiest, bijvoorbeeld een bepaalde koersverhouding. Dit kan je ook doen tussen bijvoorbeeld een broertje van de Bitcoin, de Litecoin (LTC) en pairen aan bijvoorbeeld Paxos (PAX) en daar transacties voor opgeven in een autobot. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je zo’n autobot goed instelt, anders kunnen er gekke dingen gebeuren.

https://twitter.com/zhusu/status/1128131777191538688

Een van die gekke dingen gebeurde gisteren toen iemand voor een waarde van $ 100.000 aan Paxos (PAX) 1 Litecoin (LTC) kocht. Dat was niet de handigste belegging, want de Litecoin (LTC) is momenteel $ 93,02 waard. De Paxos (PAX) noteert momenteel $ 0,99 dus wellicht heeft de plek van de komma hier een dure rol gespeeld. Het zal voor de investeerder een dure les geweest zijn.

Naast verliezers zijn er natuurlijk ook winnaars, één gelukkige heeft het hoogste rendement van dit jaar op zijn Litecoin gemaakt. Overigens staat de Litecoin (LTC) op het moment van schrijven nog in de plus terwijl de live koers van de Bitcoin een kleine 3 procent zakt.

Bron: Cryptopotato

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *