SpaceX gaat dit weekend nog een lancering uitvoeren

Auteur: , 2 Reacties
SpaceX

Het gaat hier om een test.

Internet, toegankelijk over de hele wereld. Facebook CEO Mark Zuckerberg hebben we er genoeg over gehoord en ook Elon Musk ziet brood in dit concept. Musk voegt dit weekend woord bij daad, want zaterdag zal er een SpaceX lancering plaatsvinden.

Vanaf de Vandenberg Air Force Base in Californië zal een Falcon 9 raket met de satellieten Microsat 2a en Microsat 2b de lucht in worden geschoten. Dit zijn twee testsatellieten war SpaceX experimenten mee gaat uitvoeren. Over het project zelf wordt helaas weinig losgelaten. Wel is bekend dat eind 2019 de eerste communicatiesatellieten operationeel moeten zijn. Het is de eerste stap naar een wereld die op elke plek toegang moet kunnen bieden tot een internetnetwerk.

Het is de bedoeling dat duizenden satellieten de komende jaren de ruimte in worden geschoten. Tegen 2024 moet dit afgerond zijn en zullen de communicerende satellieten voor internet op de hele wereld zorgen. De verwachting is dat dit project zo’n 10 miljard dollar gaat kosten.2 reacties

War? ik hoop het niet, zet mijn alu hoedje vast op maar het zal vast waar moeten zijn.
Het gaat níet om een test; er zit nog een 3e satelliet in van de Spaanse overheid.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).