SpaceX gaat weer op een boot proberen te landen

Auteur: , Geen reacties
Doei.... oh hoi

Elon Musk stopt niet voordat het hem gelukt is.

Vorige maand lukte het SpaceX eindelijk om een raket te lanceren die weer kon landen. Nou ja, het lanceren was al vaker gelukt, maar het landen was nog steeds niet goed gegaan. De eerste pogingen waren dan gedaan met raketten die op een drijvend platform op de oceaan moesten landen. Knap lastig, want de oceaan beweegt altijd.

De gelukte poging was op het land, en tja dat staat dus stil. Vond Elon Musk te makkelijk, dus volgende keer moet het moeilijker. Weer op het ‘droneship’ landen is het devies. De naam van het droneschip is trouwens wel grappig: Just Read the Instructions.

De reden om weer op het schip te gaan landen is naast ‘omdat het kan’ ook juist ‘omdat het niet lukt’. Raketten boven land laten vliegen is toch een operatie die veel mensen niet zo leuk vinden, want als het mis gaat: op het land wonen mensen en op zee in principe niet. Als het daar misgaat zijn de gevolgen in ieder geval wat minder dodelijk.

De nieuwe poging staat voor 17 januari gepland, dus zet het vast in je agenda, want Elon doet tegenwoordig ook aan livestreaming. Extra spannend.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).